Home » Blog » Stralen van zelfvertrouwen » Stralen van zelfvertrouwen.

Stralen van zelfvertrouwen.

door | 23 apr, 2021 | Stralen van zelfvertrouwen

Waar focus jij je op?

Een focus op wat je niet kunt en niet goed doet? Een focus op gebrek en tekort?

Dit maakt je onzeker en zaait twijfel.

In dit artikel geef ik je inzicht om dit te veranderen!

Laten we eens stil staan bij wat je wel kunt en wat je wel goed doet. Laten we ons focussen op je sterke punten en je grootste successen. Sta even stil bij de kracht in jezelf.

Wanneer je je kunt focussen op het volgende zul je je snel beter voelen.

Welke uitdagingen heb je al overwonnen?

Sta eens stil bij de grootste uitdagingen van je leven tot nu toe. Welke heb je al overwonnen? Had je een baan die je niet beviel en heb je iets beters gevonden? Zat je in een relatie die niet werkte en heb je nu wel een fijne relatie? Wat was een grote uitdaging voor jou en nu niet meer?

Hierdoor ga je beseffen dat wat de uitdaging nu ook is, dat het niet de eerste uitdaging is in je leven. Deze heb je overwonnen en om dit in te zien krijg je meer vertrouwen in je vermogen om elke uitdaging op te lossen.

*Het leven is één grote leerschool, kijk naar wat je al allemaal al hebt geleerd.

Het begon allemaal met spreken en schrijven, je hebt waarschijnlijk ook een diploma, je kunt fietsen of autorijden, en je hebt zeker iets waar je in uitblinkt. Alles wat je nu kunt, heb je vroeger geleerd. Dus alles wat je nu nog niet kunt, kun je nog leren! Zeg tegen jezelf: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan….

*Wat waardeer jij in jezelf?

Waar ben je trots op? Ben je een harde werker of een goede kracht? Kun je goed luisteren? Zeggen mensen dat je betrouwbaar bent? Ben je een kei in problemen oplossen? Zoeken mensen je sterke schouder? Welk gedeelte in jou maakt het fijn jou te zijn? Wat zou je liever niet met anderen willen ruilen?

*Wat zijn je sterke punten?

We focussen vaak op onze tekortkomingen, maar iedereen heeft ook sterke punten. Je sterke punten ontwikkelen zorgt voor de meeste groei, want je bent er van nature al goed in. Dus wat zijn je sterke punten? Kun je goed analyseren? Ben je erg creatief? Ben je communicatief sterk of handig met cijfers? Iedereen – zonder uitzondering – heeft sterke punten, dus wat zijn de jouwe? Wat je in jezelf waardeert en waar je goed in bent, is meestal hetzelfde…

Hoe kan een minder sterke eigenschap in je voordeel werken?

Misschien vind je jezelf te emotioneel. Maar hier staat tegenover dat je je waarschijnlijk heel goed kunt inleven in de ander.

Of ben je chaotisch, dan maakt het je wel creatief. Of ben je altijd heel onrustig, maar doe je daardoor juist wel heel veel.

We kunnen lang praten over wat je nog niet kunt, maar dat helpt je niet verder. Wat kun je al wèl? Daar gaat het om!

Het is goed om je te herinneren en bewust te worden van welk enorm vermogen al in je zit. Zo focus je je op wat je al wel kunt, wat je al wel hebt opgelost, wat je sterke punten zijn en wat je in jezelf waardeert. Als je hier vaker bij stil zou staan, dus even de focus erop richt, zul je merken je dat je altijd meer kunt dan je in eerste instantie dacht…

We voelen onzekerheid omdat we opzien tegen de toekomst. Dus draai het om, voel wat je al hebt overwonnen. Deze ervaringen en vaardigheden heb je al. Ze maken onderdeel uit van je persoonlijke kracht. Voel de kracht in jezelf. Het is er altijd, zorg dat je het niet vergeet!

Herken jij jezelf hierin na het lezen van dit artikel en heb je het gevoel dat het jou niet goed lukt om je te focussen op jouw sterke punten, dan help ik je graag om je bewust te worden van waar dit gevoel vandaan komt. Neem dan gerust contact met me op. Samen kunnen we kijken wat er nodig is om je weer beter te kunnen laten voelen.

Over mij

Het is mijn missie om mezelf te openen en zichtbaar te maken voor jou, de zoekende en onderzoekende medemens. Als holistisch en cognitief coach reik ik je inzicht, informatie en ervaringen aan om meer je hart en levenspad te kunnen volgen en deze volop te leven.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin